Utvrdjivanje legalnosti softvera


Poštovani partneri,
 
Verovatno ste već, putem pisma koje je poslala Poreska uprava, obavešteni da je u toku akcija provere legalnosti softvera u preduzećima. Naglasak je u ovom trenutku stavljen na edukaciju i pomoć privrednim subjektima da se upoznaju sa različitim aspektima ovog pitanja i da nepravilnosti, ukoliko ih ima, na vreme otklone.
 
Kontrolom legalnosti računarskih programa i baza podataka bavi se Posebna jedinica Poreske uprave koja je formirana krajem prošle godine i kojoj će ovo biti jedini zadatak. Ova jedinica će biti geografski rasporedjena na celoj teritoriji Republike Srbije i tokom 2011. godine obaviće više od 5000 kontrola.
Kako bi ste na vreme utvrdili da li je softver u vašem preduzeću legalan i ispravno licenciran, i tako izbegli neprijanosti i dodatne troškove, šaljemo vam kratko uputstvo za utvrđivanje legalnosti softvera koje možete dowloadovati sa sledećeg linkaDokument o legalnosti softvera.
 
Takođe, pozivamo vas da nam se obratite ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u pogledu legalnosti softvera i načina njegovog licenciranja.
Kao dugogodišnjem Microsoft Gold Partneru sa velikim brojem referenci u oblasti količinskog licenciranja, biće nam zadovoljstvo da odgovorimo na sva pitanja i pomognemo vam ne samo da softver ispravno licencirate, već i da ga koristite na način koji će vašem preduzeću doneti veću efikasnost, konkurentnost i uštedu vremena.