Softver‎ > ‎

WhatsApp Web ima sigurnosni propust koji bi mogao ugroziti milione korisnika

posted Sep 9, 2015, 12:52 PM by Nenad Cvetkovic   [ updated Sep 9, 2015, 12:53 PM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/softver-2/_draft_post/c02fc62d18554ffc32e86e87a67442de.jpg

Nedavno je WhatsApp predstavio web verziju svog chat servisa, koja korisnicima omogućava da ćaskaju međusobno koristeći web interfejs na svojim računarima. Međutim, već su se pojavili problemi za ovu verziju aplikacije, obzirom da je sigurnosna kompanija Check Point nedavno otkrila grešku koja web servis izlaže potencijalnim malicioznim napadima.

Pomenuti sigurnosni propust hakerima omogućava da lako distribuiraju svakakve vrste sigurnosnih pretnji, uključujući malware i ransomware. Pomenuta greška cilja one korisnika koji upotrebljavaju i šalju vCard, u kojima može biti skriven malware.

Po otvaranju vCard-a, malwer može da se sam instalira. Navodi se da, obzirom da je WhatsApp servis za više platformi, šanse da se otvori vCard koji je korisniku poslat su velike. Kada se otvori, preuzeti sadržaj može sistem da zarazi ransomwareom. Srećom, WhatsApp je obavešten o ovom sigurnosnom propustu i kreirao je ispravku web verzije svoje aplikacije. Istovremeno, korisnicima se savetuje da ažuriraju i mobilnu verziju WhatsAppa.

Izvor: Ubergizmo