Softver‎ > ‎

Suspendovan ThePirateBay.com domen

posted Dec 20, 2015, 7:37 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Dec 20, 2015, 7:38 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/softver-2/_draft_post/bdd050e0d324ace2265ca984886c788a.jpg
Popularni The Pirate Bay servis za distribuciju piratskog sadržaja tokom godina je bio meta brojnih napada, rušenja i ukidanja - od strane vladinih agencija, raznih racija, sudskih izvršenja, ili ISP blokiranja. Međutim, nekako je uvek uspevao da se digne iz pepela i vrati u punoj snazi.

U najnovijoj rundi The Pirate Bay fijaska, registar za domene je suspendovao ThePirateBay.com domen. Kao razlog, zbog koga je domen suspendovan, navodi se nešto što ima veze sa kontakt detaljima vlasnika, a sugeriše se da se ovo dogodilo i zbog toga što je domen nov i još uvek nema verifikovane sve detalje. Drugi mogući razlozi suspendovanja domena ukazuju na to da je domen modifikovan ili prenet, te da još nije validiran. Naravno, moguće je da razlog nije ništa od navedenog, te da su za ovo odgovorne neke "više sile", koje sprečavaju da se domen aktivira ponovo i suspendovale su ga zbog legalnih razloga.

Sve u svemu, u pitanju je samo .com domen koji je suspendovan, a The Pirate Bay nastavlja da živi na stotinama proxija i različitih drugih TLD-ova, preko kojih se može pristupiti sajtu.

Izvor: Neowin