Softver‎ > ‎

Šef Windowsa: staramo se nad vašim mejlovima, ali ih ne čitamo

posted Sep 30, 2015, 3:22 PM by Nenad Cvetkovic   [ updated Sep 30, 2015, 3:23 PM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/softver-2/_draft_post/0e42b128ce285ab49978e37430ad9acf.jpg

Microsoft-ov šef Windows odeljenja Teri Majerson objavio je dugačak blog u kome odbacuje komentare da kompanija špijunira korisnike sa Windowsom 10, a u odvojenom intervjuu je poručio da je teško zaraditi poverenje kupaca. Majerson je rekao za CNN Money da je najveći problem kako ubediti korisnike da njihova privatnost nije narušena sa Windowsom 10 jer operativnom sistemu treba pristup ličnim informacijama kako bi iskazao pun potencijal.

Cortana može da funkcioniše samo ako ima pristup lokaciji i tada može da poboljša personalizovane preporuke i sugestije bazirane na osnovu praćenja dnevne rutine korisnika. Kako bi pokazao koliko je teško rukovati privatnosti, Majerson je istakao Windows 10 Mail klijent. Kako bi korisnici dobili mejlove, Microsoft mora da pristupi njihovom nalogu, pa korisnička imena i lozinke moraju da budu obezbeđena u Mail aplikaciji.

Ipak, Majerson tvrdi da pristup mejlovima nema apsolutno niko u Microsoft-u i da je sve potpuno bezbedno. "Mi ne čitamo vašu poštu, ali imamo starateljestvo nad vašim mejlovima" poručio je on.

Izvor: Softpedia