Softver‎ > ‎

Samsung Bixby opcija glasovnog upravljanja dostupna i u Srbiji

posted Aug 22, 2017, 5:46 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Aug 22, 2017, 5:46 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/softver-2/_draft_post/4c07130303a65db64cfbc32fb60af2b6.jpg
Kompanija Samsung Electronics najavila je da je opcija za glasovno upravljanje Bixby, nakon Južne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, dostupna u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta, uključujući i Srbiju. Uz ovaj inteligentni interfejs, milioni potrošača moći će da iskoriste pametniji način interakcije sa svojim telefonima i da svoje zadatke obave brže i lakše.

Trenutno dostupan na američkom engleskom i korejskom jeziku, Bixby donosi unapređenu produktivnost pametnih telefona i bolju personalizaciju kroz interfejs sa brzim komandama - Quick Commands. Ova opcija omogućava korisniku da lako kreira sopstvenu glasovnu komandu i da je koristi umesto jedne sekvence ili većeg broja komandi. Na primer, može kreirati komandu “laku noć” koja je prečica za “uključi program rada bez ometanja, podesi alarm za 6 ujutru i uključi filter za plavu svetlost”.

Bixby takođe razume način na koji korisnik zapravo govori, postavlja pitanja i zahteve. Na primer, ako potrošač snimi fotografiju i onda kaže Bixby “pošalji mami sliku koju sam upravo snimio”, Bixby razume komande koje podrazumevaju korišćenje više aplikacija i znaće na koju se sliku misli, te će je poslati traženoj osobi putem poruke. Ovo razumevanje prirodnog ljudskog jezika olakšava interakciju sa telefonom i čini je intuitivnijom. Svojom tehnologijom dubokog učenja na bazi iteracija, Bixby će s vremenom sve bolje razumeti i upoznavati lične preferencije korisnika i načine govora.

Bixby je jedinstven po tome što je to inteligentni interfejs, a ne samostalna aplikacija. Kada aplikacija postane sposobna da komunicira sa Bixbyjem, Bixby će podržati skoro svaki zadatak koji ta aplikacija može da izvede i to na osnovu glasovnih komandi, komandi dodirom ili tekstualnih komandi. Bixbyjeva duboka integracija takođe je ugrađena u podešavanja pametnog telefona, tako da opcije telefona mogu biti izmenjene, na primer, da se podesi vreme za gašenje ekrana kada je telefon neaktivan ili prikazivanje svih notifikacija, a da pritom korisnik ne prekine to što trenutno radi.

Razumevanje prirodnog ljudskog jezika omogućava Bixbyju da kontinuirano unapređuje svoje sposobnosti za interpretaciju regionalnih dijalekata. Međutim, kako Bixby brže uči komande koje se češće koriste, biće mu potrebno više vremena da u potpunosti razume regionalne dijalekte koji se ređe koriste.

Bixby je trenutno dostupan na odabranim uređajima, uključujući Galaxy S8 i S8+.

Izvor: Samsung