Softver‎ > ‎

Niste rezervisali Windows 10? Ipak ćete ga dobiti

posted Jun 18, 2015, 9:06 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Jul 13, 2015, 1:10 PM ]
Ako ste obratili pažnju na ikonice koje se nalaze u vašem taskbaru (desno kod sata) morali ste primetiti kako se tamo naselila nova - plavo bela koja nosi ikonu Windows-a 10. Ista služi kako biste rezervisali nadogradnju vašeg Windows 7 ili Windows 8 i Windows 8.1 operativnog sistema na najnoviju desetku, odmah čim ista postane dostupna 29. jula.

Ekipa sa internet stranice softpedia pokušala je da sazna šta će se dogoditi, ako koji slučajem odlučite da ignorišete Microsoft-ov poziv na rezervaciju. Ne brinite, neće se dogoditi ništa - nikakve sankcije tipa oduzimanja prava na besplatnu nadogradnju se neće primeniti na vas.

Kako Microsoft objašnjava glavni razlog postojanja ove mini aplikacije je taj, da potiho u pozadini, (ne uznemiravajući korisnika) do 29. jula preuzme sve potrebne datoteke za nadogradnju, kako bi na dan dolaska Windows-a 10 mogli odmah nadograditi svoje sisteme.

Ako ste kojim slučajem uspeli da ignorišete ikonu i Microsoft-ov poziv na rezervaciju, tada ćete na dan izlaska Windowsa 10 dobiti obaveštenje kako je isti spreman za preuzimanje. Štaviše čak i da aplikaciju u potpunosti uklonite sa računara, u Windows Update delu pojaviće vam se obaveštenje o dostupnoj nadogradnji.

Uzevši u obzir koliko ponekad zna trajati preuzimanje Technical Preiview nadogradnji, možda ne bi bilo na odmet izvršiti rezervaciju, i potrebne datoteke preuzeti ranije.