Softver‎ > ‎

Microsoft započinje sledeće poglavlje: Windowsa 10: Redstone

posted Nov 21, 2015, 12:05 PM by Nenad Cvetkovic   [ updated Nov 21, 2015, 12:06 PM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/softver-2/_draft_post/72a8f8777f3f1277ae38c151d69750fe.jpg

Windows 10 Threshold 2 je tu, pa Microosft može početi da se fokusira na sledeću nadogradnju za novi operativni sistem, koja nosi kodno ime Redstone. Ispostavilo se da je upravo to ono na čemu Microsoft trenutno radi, jer neke promene koje su urađene u Windows Insider grani pokazuju da kompanija postaje spremna da isporuči prve preview build-ove Redstone-a svojim testerima.

U osnovi, kada se završio razvoj Windowsa 10, kompanija je poručila da je to poslednji operativni sistem, te da neće biti Windowsa 11. Umesto objave novih verzija Windowsa svake tri godine, Microsoft se fokusirao na ono što zovu "Windows kao servis" što je potpuno novi pristup nadogradnjama, mnogo bržim tempom. Koliko brzo, tek treba da bude određeno, ali sudeći po strategiji koja se do sada sprovodi, kumulativne nadogradnje će stizati onda kada budu spremne.

Iako se Microsoft sprema da isporuči Redstone insajderima, rad na njemu je počeo još u julu. Redstone bi trebao da donese značajna poboljšanja funkcija od samog početka, pa bi ova verzija trebalo da donese mnogo više od samog Thresholda 2. Za sada postoje dve glasine o datumu objave Redstonea, dok prva govori o letu 2016. godine, druga informacija je da bi mogao stići u dva različita talasa, od čega jedan stiže na proleće.

Izvor: Softpedia