Softver‎ > ‎

Microsoft: Windows 10 je najbezbednija verzija Windowsa ikada

posted Feb 15, 2017, 2:22 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Feb 15, 2017, 2:22 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/softver-2/_draft_post/c7b40124eddce377879ea5a81d1f852a.jpg
Microsoft je već na RSA događaju najavio neka bezbednosna poboljšanja koja će učiniti na Windowsu 10, ali je kompanija u upisu na blogu takođe pohvalila postojeće bezbednosne funkcije koje ima operativni sistem. U istom upisu, oni su poručili da je Windows 10 najbezbednija verzija Windowsa ikada. Ovo nije prvi put da vidimo da Microsoft hvali bezbednost Windowsa 10, jer kompanija to čini s vremena na vreme, ne nužno jer želi da korisnici nadograde njihove računare na najnoviji operativni sistem već i zato što im je bezbednost prioritet.

Microsoft kaže da je živi dokaz za visok nivo bezbednosti Windowsa 10 sve veći broj kompanija koje ga usvajaju, uključujući vlade koje smatraju bezbednost kritičnim aspektom bilo kog proizvoda pre nego što ga počnu koristiti. U slučaju Windowsa 10, Microsoft je radio zajedno sa vladinim agencijama kako bi dobio zeleno svetlo za usvajanje od različitih odeljenja, a nedavno je softverski gigant najavio da je NSA odredila operativni sistem kao podoban za korišćenje.

Bezbednosni nivo Windowsa 10 će biti još više poboljšan uz predstojeću Creators Update nadogradnju operativnog sistema, a Microsoft objašnjava da će Windows Defender Advanced Threat Protection igrati suštinsku ulogu u zaštiti koju korisnici dobijaju nakon instaliranja operativnog sistema.

Izvor: Softpedia