Softver‎ > ‎

Korisnici Windowsa 10 nezadovoljni zbog Microsoft-ovog konstantnog resetovanja aplikacija

posted Nov 28, 2015, 9:42 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Nov 28, 2015, 9:43 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/softver-2/_draft_post/0df2f04bba49f174e4856253f5719bf1.jpg

Pojedini korisnici Windows 10 Thresholda 2 koji su instalirali najnoviju kumulativnu nadogradnju tvrde da resetuje njihove podrazumevane aplikacije, konfigurišući aplikacije kao što su Edge i Groove kao prvi izbor za pregledanje veba i slušanje muzike.

Ovo nije prvi put da se dešava ovakva stvar jer je i Threshold 2 sam uradio sličnu stvar, dok su oni koji su instalirali Windows 10 ranije tvrdili da se slične promene dešavaju i sa drugim kumulativnim nadogradnjama. Međutim, korisnici sada poručuju da je dosta, a žalbe na Windows 10 Feedback aplikaciji govore same za sebe, te stotine upisa poručuju Microsoftu da ažuriranja za novi operativni sistem ne bi trebalo da resetuju podrazumevane aplikacije. N

aravno, nije izenađenje da Microsoft želi što jače da progura svoje podrazumevane aplikacije, a kompanija je napravila i neke druge izmene u Windowsu 10 kako bi se osigurala da će korisnici makar da im daju šansu pre nego što se prebace na neke third-party. Teško je reči da li su unapred instalirane aplikacije na Windowsu 10 i dalje podrazumevane jer Microsoft ne pruža ovakve statistike.

Izvor: Softpedia