Saveti

MN Computers u saradnji sa PC Deal-om možemo Vam dati par saveta za Vaš PC ili laptop.......
SAVETI:
  1. Nije preporučljivo instalirati dva ili više antivirusnih programa koji imaju istu namenu, ali je poželjno kod naprednijih računara pored antivirusnog programa instalirati i antimalware program koji detektuje sitne viruse kao sto su “trojanski konj” ili “trojanac”.

  2. Nikako nemojte koristiti optimizer-e, cleanere i druge slične programe koji navodno poboljšavaju, ubrzavaju i čiste vaš računar, jer oni u većini slučajeva brišu potrebne fajlove bez kojih računar ne može pravilno da funkcioniše.

  3. Toolbarovi tj. trake sa dodacima za internet pretraživače su nepotrebni, a mogu i usporiti Vaš računar tako da vodite računa da kada instalirate ili download-ujete neki program odštiklirate instalaciju/download toolbara koji taj program nudi.

  4. Ako Vam se pri paljenju računara sistem sporo “podiže” možete isključiti nepotrebne programe na sledeći način:     (Start->Run->msconfig->Startup) i odštiklirajte nepotrebne programe, pritom strogo vodite računa da ne isključite važne programe.

  5. Preporučljvo je da Hard Diskovi do 80 GB imaju jednu particiju, a da se na veće Hard Diskove formiraju najviše dve particije bez obzira na velicinu Hard Diska. Ukoliko imate dve particije sve programe instalirajte na particiju na kojoj je instaliran sistem, a lična dokumenta, slike, muziku i filmove skladištite na drugu particiju.

  6. Međutim poželjno je da na svakoj particiji bude slobodno od 6 do 10 GB, u suprotnom računar može usporiti, blokirati, kočiti i slično.

  7. Ukoliko imate instaliran Windows XP operativni sistem bitno je da isključite automatski update sistema, zato što on download-uje nepotrebne programe i nadogradnje, dok je kod Windowsa 7 poželjno da se sistem ažurira kada god je to moguće tj. kada su update-i dostupni.
office@mncomputers.in.rs               servismn@gmail.com