Samsung Galaxy S7 predstavljen uz 5,1-inčni Quad HD ekran

Kao što je bilo i očekivano, Samsung Galaxy S7 telefon je stigao na Svetski mobilni kongres 2016. Za sve koji su pratili vesti u poslednje vreme, nema velikih iznenađenja jer su glasine ovog puta bile tačne. Telefon je otporan na vodu i prašinu, a što se tiče dizajna radi se o spoju metala i zakrivljenog stakla na poleđini.

Samsung Galaxy S7 telefon se odlikuje 5,1-inčnim Quad HD AMOLED (1440 x 2560) ekranom kao i Android 6.0 Marshmallow platformom. Verzija telefona za SAD će imati Qualcomm Snapdragon 820 procesor dok će internacionalna verzija imati najnoviji Exynos, dok obe verzije imaju 4 GB LPDDR4 RAM memorije.

https://sites.google.com/site/nenadc1/samsung-galaxy-s7-predstavljen-uz-5-1-incni-quad-hd-ekran/galaxys72_2.jpg

Telefon takođe ima 32 GB interne memorije proširive slotom za microSD kartice, a tu je i baterija od 3000 mAh što je povećanje u odnosu na 2550mAh koliko ima S6. Galaxy S7 ima kameru od 12 megapiksela na poleđini sa Dual Pixel tehnologijom, optičkom stabilizacijom slike i f/1.7 objektivom dok je sa prednje strane kamera od 5 megapiksela uz f/1.7 objektiv.

Jedna od interesantnih stvari koju donosi novi flagship telefon Samsunga je Always-on Display, što u suštini prikazuje osnovne informacije kao što su vreme, kalendar i obaveštenja bez da "probudite" telefon. Ukoliko se telefon kupi u pretprodaji do 18. marta Samsung poklanjas Gear VR uređaj kao i paket od šest igara za VR.

Galaxy S7 i Galaxy S7 edge nude i mogućnost brzog žičnog ili bežičnog punjenja baterije. Opremljeni su i tzv. hibridnom „fiokom“ za SIM karticu, koja omogućava umetanje microSD memorijske kartice kapaciteta do 200 gigabajta, za dodatno skladištenje podataka. Na nekim tržištima će ova „fioka“ omogućiti postavku i druge SIM kartice u uređaj. Novi „flagship“ uređaji korisnicima omogućavaju i jednostavno mobilno plaćanje uz Samsung Pay. Ovo sigurno i jednostavno rešenje štiti sistem Samsung KNOX i čitač otiska prsta, a sistem podržava tehnologije NFC, MST i barkoda, što omogućava još jednostavniju primenu u prodavnicama širom sveta.

Samsung Galaxy S7 predstavljen


Izvor: Phonearena