Mobilni‎ > ‎

Zvanično najavljen Cat S60 - prvi pametni telefon na svetu sa integrisanom termalnom kamerom

posted Feb 27, 2016, 4:15 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Feb 27, 2016, 4:16 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/mobilni-2/_draft_post/1278104287b9b3c7cf6a35c6b4b7c9d8.jpg

Kompanija Cat phones danas je najavila lansiranje svog novog vodećeg proizvoda, telefona Cat S60, prvog pametnog telefona na svetu sa integirsanom termalnom kamerom i najvodootpornijeg pametnog telefona na svetu. Cat S60 obuhvata ugrađenu termalnu kameru proizvođača FLIR, omogućavajući korisnicima Cat telefona da budu prvi koji će koristiti svoje pametne telefone za niz zadataka, obuhvatajući: otkrivanje odavanja toplote oko prozora i vrata, otkrivanje vlage, identifikovanje pregrejanih električnih uređaja i instalacija i osvetljavanje u uslovima potpunog mraka.

Termalna kamera vizualizuje toplotu koja je nevidljiva golom oku, naglašavajući temperaturni kontrast. Može da detektuje toplotu i izmeri površinsku temperaturu sa udaljenosti od 50 do 100 fita, i vidi kroz prepreke kao što je dim, omogućavajući širok način primene za građevinare, komunalne radnike, sportske entuzijaste i hitnu pomoć.

Cat S60 je vodootporan do dubine od 5 metara u trajanju od jednog sata, što mu daje mogućnost da bude korišćen kao podvodna kamera, pomerajući granice mobilne tehnologije. 

Cat S60 je takođe veoma čvrst i robustan pametni telefon. Prevazilazi vojne specifikacije, proizveden da izdrži pad na beton sa visine od 1,8 metara i otporan je na prašinu, kao i vodu. Višestran je, jasni ekran vidljiv je i na jakom dnevnom svetlu i ekran osetljiv na dodir može biti kontrolisan mokrim prstima ili tokom nošenja rukavica.  Takođe je zaštićen najnovijim staklom Corning Gorilla Glass 4.

Izvor: Catphones