Mobilni‎ > ‎

Sony zvanično potvrdio da budućih Xperia Z telefona više neće biti

posted Feb 25, 2016, 12:13 PM by Nenad Cvetkovic   [ updated Feb 25, 2016, 12:13 PM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/mobilni-2/_draft_post/444183deea7377052533162e12fe9fcb.jpg
Proteklih dana, velika prašina se digla oko nepotvrđenih informacija da bi Sony mogao da ukine legendarnu Xperia Z seriju telefona, koju bi trebalo da zameni nova Xperia X serija, predstavljena tokom MWC 2016 sajma. Danas je Sony konačno i zvanično stavio tačku na glasine i nedoumice, posle čega je sve jasnije, a vesti se neće svideti fanovima Xperia Z linije telefona.

"Xperia Z linija je doživela svoju kulminaciju - Xperia X serija predstavlja novo poglavlje i evoluciju u našoj proizvodnoj strategiji. I dok je Xperia Z serija bila fokusirana na donošenje najboljih i najnaprednijih Sony tehnologija u smartfone, Xperia X serija je bazirana na donošenju pametnog i prilagodljivog Sony korisničkog interfejsa preko kamere, poboljšanih performansi baterije i hardverskog/softverskog dizajna", ističu u kompaniji Sony.

Dakle, sada je i zvanično - Xperia Z linije više neće biti, a nova X serija telefona će manje ili više doći kao njena zamena. Ono što mnogi sada pretpostavljaju, jeste da će se Sony preko Xperia X linije telefona više fokusirati na širu implementaciju uređaja iz srednjeg segmenta, nego što će to biti slučaj sa premijum ueđajima. Ovo je svakako primetno i kod novih Xperia X i XA modela, koji definitivno spadaju u telefone iz srednjeg segmenta. Ovo se čak može reći i za Xperia X Performance, koji i pored Snapdragon 820 čipa, jake kamere i drugih Sony elemenata, zaostaje za Z5 Premium modelom kada je displej u pitanju, a tu je i informacija da telefon neće biti dostupan na nekim bitnim tržištima.

Koliko će ovaj potez kompanije Sony biti od značaja u očuvanju kompanijinog prilično poljuljanog poslovanja sa mobilnim uređajima, ostaje da se vidi. Iako trio Xperia X uređaja ne može da se pohvali spektakularnim inovacijama, prve impresiju sugerišu da se radi o odličnim telefonima.

Izvor: GSMArena