Mobilni‎ > ‎

Samsung Galaxy S9 stiže već u januaru?

posted Sep 3, 2017, 8:30 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Sep 3, 2017, 8:30 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/mobilni-2/_draft_post/e6e79f8499ccd7ce538df01dba364bb1.jpg
Novi izveštaji iz Južne Koreje sugerišu da iPhone 8 utiče na ubrzan razvoj dolazećeg Samsungovog Galaxy S9 telefona. Galaxy S8 i S8 Plus modeli su predstavljeni krajem marta ove godine a u prodaji su se našli tri nedelje kasnije. Galaxy S9 bi mogao stići još ranije.

Sugeriše se da bi Samsung mogao predstaviti Galaxy S9 već krajem januara. Globalna prodaja telefona bi započela sredinom februara. Ukoliko se ovo obistini, S9 bi se na tržištu našao više od dva meseca ranije nego njegovi prethodnici.

Razlog ovakvog tržišnog pozicioniranja novog premijum telefona, leži u tome što Samsung želi da odbrani svoju prodaju flegšip modela, pod naletom novih iPhone telefona, čija objava se očekuje u septembru.

Spekulacije, koje se tiču objave Galaxy S9 modela, su bazirane na tome što Samsung Display u novembru počinje sa isporukom OLED pamela za telefon. To je dva meseca ranije nego što je počela isporuka za S8, tokom januara ove godine. Displej paneli se obično isporučuju mnogo ranije nego drugi delovi, kao što su kamere i kućišta.

Samsung S9 bi trebalo da zadrži formu ekrana koju ima i S8, ali će ga pokretati novi Snapdragon 845 čipset (za određena tržišta). Telefon bi mogao implementirati i sistem sa dve kamere na poleđini.

Izvor: GSMArena