Mobilni‎ > ‎

Ming-Chi Kuo: iPhone 8 će imati opciju bežičnog punjenja

posted Feb 11, 2017, 12:37 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Feb 11, 2017, 12:39 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/mobilni-2/_draft_post/a5d9c61e2af6ad5dea5d8cc9f0980407.jpg
Analitičar Ming-Chi Kuo, koji ima veoma pozitivan bilans predviđanja funkcija koje će imlementirati dolazeći iPhone modeli, ponovo je aktivan i ovoga puta nam donosi informacije o implementaciji opcije bežičnog punjenja u iPhone X (verovatno iPhone 8), kao i 7s i 7s Plus modele.

Problem za Apple inženjere, kako navodi Kuo, u ovoj situaciji će biti to što je dolazeći OLED iPhone od stakla, a tu je samo čelični okvir između dva dela telefona. S obzirom na to da bežično punjenje generiše toplotu, staklo je lošiji provodnik toplote od metala.

Pored ovoga, pominje se i novo 3D Touch iskustvo, koje zahteva novi sloj filma, koji je takođe skloniji zagrevanju nego postojeća rešenja na iPhone 6s/7 modelima. Zbog ovaga Ming-Chi Kuo veruje da će Apple u dolazeći iPhone 8 instalirati sloj grafena, koji će pomoći u disipaciji dodatne toplote i sprečavaće štetu od pregrevanja.

Sugeriše se i da Apple sprema nešto novo kada su u pitanju touch kontrole, a glasine pominju da bi taster za zvuk i drugi tasteri na telefonu mogli biti osetljivi na dodir. Šta će se od ovoga obistiniti, ostaje nam da saznamo kada Apple bude ozvaničio svoj novi premijum iPhone.

Izvor: PhoneArena