Mobilni‎ > ‎

Japan Display Inc uskoro donosi fleksibilne LCD ekrane

posted Jan 27, 2017, 11:48 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Jan 27, 2017, 11:49 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/mobilni-2/_draft_post/4f50b2214d963f35aed06bfac30556e3.jpg
Fleksibilni telefoni bi mogli biti naredna velika stvr, koju svi žele. Već znamo da je Samsung prošle godine započeo Project Valley program, dok je LG prikazao 18-inčni displej koji se može smotati. Ova tehnologija je za sada moguća samo sa OLED ekranima, ali izgleda da bi i LCD mogao biti u igri. Japan Display Inc je najavio da trenutno radi na proizvodnji fleksibilnih LCD ekrana.

LCD ili Liquid-Crystal-Display ima stakleni sloj i zbog toga svi LCD ekrani imaju ravan ekran. Šuđi Aruga, CEO kompanije JDI, ističe da je kompanija več počela da koristi plastiku umesto stakla u ovom sloju. Iako nisu fleksibilni popud OLED-a, LCD displeji će biti dovoljno savitljivi da imitiraju Galaxy Edge dizajn.

Kompanija nije želela da kaže koji proizvođači telefona su zainteresovani za nove displeje, ali već znamo da je JDI dobavljač za Apple i Huawei. JDI takođe planira da svoje displeje ograniči na automobile i laptopove. Proizvodnja je planirana za 2018. godinu, a već postoje zahtevi proizvođača za ovim displejima.

Izvor: GSMArena