Mobilni‎ > ‎

Iris skener Galaxy S8 telefona će se koristiti za finansijske transakcije

posted Apr 23, 2017, 5:01 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Apr 23, 2017, 5:01 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/mobilni-2/_draft_post/46b2766365caa5e82fb719c8801642b6.jpg
Jedna od funkcija koju je Samsung Galaxy S8 telefon pozajmio od Galaxy Note 7 telefona je Iris skener, koji je navodno sigurniji od drugih biometrijskih formi kao što je skener otiska prstiju. To je i razlog zašto nije iznenađenje što će se ova funkcija koristiti kako bi se olakšale finansijske transakcije u budućnosti.

U izveštaju koji donosi The Korea Herald, poručuje se da Samsung traži način da koristi Iris skener Galaxy S8 telefona kako bi olakšao finansijske transakcije, verovatno preko platnih sistema kao što je Samsung Pay. Funkcija bi u početku trebalo da bude omogućena u Južnoj Koreji i delovima severne Amerike, ali nema informacija kada će se to desiti.

Kako dalje ističe izveštaj, Iris skeniranje je bilo deo Note7 telefona i finansijske institucije u Koreji su omogućavale korisnicima da se prijave na njihove naloge koristeći tu funkciju. Međutim, sada će se prvi put moći izvršiti finansijske transakcije korišćenjem Iris skeniranja. Pod pretpostavkom da sve bude uspešno, trebalo bi ovaj sistem očekivati na više telefona u budućnosti.

Izvor: Ubergizmo