Mobilni‎ > ‎

HTC planira da izađe sa tržišta telefona niže klase

posted Feb 16, 2017, 11:17 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Feb 16, 2017, 11:17 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/mobilni-2/_draft_post/1073c4ef16329d1d348775b32e8007ff.jpg
Kada pričamo o tržištu niže klase telefona, onda se tu radi o uređajima pre svega namenjenim tržištima u razvoju gde bi razlika od 10-20 dolara mogla da napravi razliku i navede korisnika da se odluči za neku drugu marku. Međutim, to takođe znači i izuzetno konkurentno tržište gde je osetljivost cena ključ, a izgleda i da je ovo tržište na kome HTC neće imati veće interesovanje u budućnosti.

Tokom finansijskog izveštaja za četvrto tromesečje, HTC-ov predsednik smartfona i povezanih uređaja Čia-lin Čang otkrio je da oni planiraju da izađu sa tržišta telefona niže klase. Čangu je opisao to tržište kao "ultra-konkurentsko" kome nedostaje perspektiva profitabilnosti. Ovo je interesantan potez imajući u vidu da je u prethodnih nekoliko godina, osim kompanijinih flegšip telefona, HTC imao liniju uređaja uglavnom u opsegu između niže i srednje klase.

Ipak, obzirom na to da se radi o veoma konkurentnom tržištu, ima smisla za HTC da fokusira svoje resurse na marketing i razvoj telefona više klase.

Izvor: Phonearena