Mobilni‎ > ‎

Google Pixel 2 bi mogao imati zakrivljeni OLED ekran kompanije LG

posted Apr 10, 2017, 10:01 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Apr 10, 2017, 10:01 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/mobilni-2/_draft_post/bb06268be110553143764188d9c7262c.jpg
Sada kada smo saznali da nas do kraja godine očekuje drugi Pixel telefon, sve je više glasina koje se tiču novih Google telefona. Ovo uključuje i navodne informacije o displeju koji će Pixel 2 imati.

Bazirano na informacijama medija iz Južne Koreje, Google Pixel 2 bi mogao imati zakrivljeni displej (poput Samsungovog Galaxy S8 modela). Ova ideja je bazirana na činjenici da je Google ponudio da investira značajnu sumu novca u proizvodnju fleksibilnih OLED ekrana kompanije LG Display.

Izbor dobavljača displeja za nove Google telefone je iznenađujući ali i razumljiv. Kada se govori o zakrivljenim ekranima, prva pomisao je Samsung, koji ove displeje proizvodi već godinama. Međutim, Samsungova proizvodna linija je rezervisana za Galaxy S8/S8 Plus modle i prema najnovijim glasinama za dolazeći iPhone 8. Jedini preostali veliki proizvođač zakrivljenih ekrana jeste Japan Display, koji još uvek nije spreman da uđe na OLED tržište.

Ovo ostavlja u igri kompaniju LG, koja ima iskustva i na polju OLED ekrana kao i na polju zakrivljenih displeja. Prema navodima medija, Google nudi 800 miliona dolara investicije u LG Display poslovanje sa zakrivljenim OLED panelima. LG još uvek nije prihvatio ovu ponudu, prema navodima medija.

Izvor: SlashGear