Mobilni‎ > ‎

Google povukao Nexus 5 iz prodaje

posted Mar 15, 2015, 8:56 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Jul 13, 2015, 1:08 PM ]
Početkom decembra prošle godine Google je najavio kako uskoro namerava da zaustavi proizvodnju starijeg Nexus smartphonea - popularne petice. Nedugo zatim (nedelju kasnije) svoju odluku je ipak malo ublažio najavivši kako će isti biti dostupan za kupovinu još tokom prvog kvartala 2015. godine.

Kako se prvi kvartal ove godine polako bliži kraju tako je stigao i službeni kraj za Nexus 5. Od 11. marta Nexus 5 se više ne nalazi u ponudi Google-ove online prodavnice, već se tim putem može nabaviti isključivo najnoviji, ali i najskuplji Nexus do sada - Nexus 6 koji je proizvela Motorola.

Ali uprkos tome što se skoro puna tri meseca znalo kako će Nexus 5 biti povučen iz prodaje čini se da se Google ipak nije na vreme pripremio za ovakav potez. Naime pored najjačeg 64-gigabajtnog modela stoji napomena kako se na isporuku istog pokupnji treba pričekati između dve i tri nedelje.

Istovremeno sa povlačenjem starijeg Nexusa Google je predstavio i novi Chromebook Pixel laptop, i novu poboljšanju online prodavnicu koja još uvek nije dostupna i nama iz Srbije.