Mobilni‎ > ‎

Evo kako izgleda Samsungov prvi sklopivi smartfon

posted Nov 12, 2016, 5:55 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Nov 12, 2016, 5:56 AM ]
Navikli smo da viđamo telefone sa zaobljenim ivicama u poslednje vreme, pa se postavlja pitanje šta je sledeće? Samsung misli da je sledeća velika hardverska inovacija sklopivi telefon. Još prošle godine pojavile su se prve glasine koje su govorile da kompanija sprema takav telefon, ali nam je izveštaj iz aprila ove godine poručio da će se prvi takav model, kodnog imena Project Valley, pojaviti tek 2017. godine.

Ipak, do sada nikada nismo imali prilike da vidimo kako će telefon izgledati. Sada, zahvaljujući prijavi za patent, imamo prilike da vidimo rendere koji nam pokazuju kakav sklopivi telefon priprema Samsung. Ukoliko se ovakav projekat ostvari, to će na neki način biti povratak telefona na preklop, ali sada samo sa jednim ogromnim savitljivim ekranom.

Dizajn "šarki" veoma podseća na ono što je Microsoft uradio kod Surface Book laptopa, što nažalost znači da dva dela telefona neće biti paralelna kada se telefon sklopi. Prednji deo telefona karakteriše klasičan Samsung Home taster između Back i Menu tastera. Project Valley bi mogao na tržište da stigne kao Galaxy X.

Izvor: GSMArena