Mobilni‎ > ‎

BlackBerry potvrdio: Priv Android telefon stiže do kraja godine

posted Sep 26, 2015, 5:13 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Sep 26, 2015, 5:13 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/mobilni-2/_draft_post/6f08d544fea518a6ca50f8eb320c8ebf.jpg

BlackBerry je danas zvanično potvrdio da su informacije o kompanijinom prvom Android uređaju, pod nazivom Priv, zaista tačne. U kompanijinom najnovijem finansijskom izveštaju, CEO Džon Čen je istakao da smartfon "kombinuje najbolje od BlackBerry sigurnosnih i produktivnih alata sa ekspanzivnim ekosistemom mobilnih aplikacija koje nudi Android platforma".

Telefon će biti dostupan do kraja 2015. godine na najvećim svetskim tržištima, a BlackBerry će ostale detalje i cenu telefona objaviti u narednih nekoliko nedelja. Do sada, glasine sugerišu da če BlackBerry Priv imati zakrivljeni ekran (poput Galaxy Edge modela), QWERTY slider tastaturu i 18MP kameru.

Jasno je da se BlackBerry nada da će novi telefon biti dobro prihvaćen, s obzirom da kompanijini prodajni rezultati nastavljaju da padaju. Izveštaj za tromesečje, koje se završava avgustom, otkriva da je promet za ovaj period bio razočaravajućih 490 miliona dolara. Kompanija je objavila da je imala više nego očekivane gubitke, tako da se mnogo nade polaže u novu Android strategiju sa BlackBerry Priv telefonom.


Izvor: Engadget