Mobilni‎ > ‎

Bežično punjenje za iPhone 8 će zahtevati dodatni pribor

posted Feb 13, 2017, 9:36 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Feb 13, 2017, 9:37 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/mobilni-2/_draft_post/dfc491b06b45c3b28bd03e048d707aa7.jpg
Već duže vremena glasine govore da će predstojeći iPhone 8 telefon konačno doneti mogućnosti bežičnog punjenja, a sada nam novi izveštaj baca nešto više svetla na ovu temu. Kako se poručuje, nova generacija iPhone telefona će zahtevati dodatni pribor za bežično punjenje. Takođe se u istom izveštaju tvrdi da iPhone 8 neće doći sa Lightning-to-3.5mm adapterom za slušalice.

Pribor za bežično punjenje bi mogao da bude baziran na tehnologiji kineske kompanije Luxshare, a za tu kompaniju se verovalo da već isporučuje pojedine delove za bežični punjač koji je dolazio uz Apple Watch. To nam nagoveštava da bi Apple mogao da posegne za bežičnim punjenjem baziranim na kontaktu.

Lightning-to-3.5mm adapter koji je bio objavljen uz iPhone 7 telefon sada će biti odbačen jer se smatra da je Apple dao dovoljno vremena korisnicima da se prilagode novoj situaciji. Iako su USB Type-C portovi sada dostupni na MacBook i novim MacBook Pro laptopovima, ne bi trebalo očekivati da Apple uključi i Lightning-to-USB-C adapter u kutiji novog telefona.

Izvor: Ubergizmo