Mobilni‎ > ‎

ASUS Zenfone AR pravi fotografije od 92 MP

posted Jan 16, 2017, 9:37 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Jan 22, 2017, 1:45 PM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/mobilni-2/_draft_post/zez%20ar.jpg
Korišćene u pravim uslovima, kamere na mobilnim uređajima napredovale su do tog nivoa da čine potpuno legitimne fotografske uređaje. Ali, tehnologija ne miruje, pa je tako ASUS predstavio njihov novi Zenfone AR napredni telefon koji je u mogućnosti da pravi fotografije sa ogromnih 92 megapiksela.

Kao što mu i ime govori, Zenfone AR je prvenstveno kreiran da izvuče maksimum iz augmented reality-a, što uz to donosi prilično impresivne foto mogućnosti. Telefon sadrži četiri kamere - standardnu prednju i čak tri sa zadnje strane. Od te tri jedna je standardna 23-megapikselna kamera, druga je zadužena za praćenje pokreta, dok treća radi na beleženju dubine. U njihovoj kombinaciji, telefon omogućava kreiranje trodimenzionalnog modela njegove okoline, pa će u saradnji sa Tango i Google Daydream-om ponuditi puno dobre AR i VR zabave.

Za ljubitelje fotografije, pune specifikacije vezane za foto mogućnosti glase: 23 MP Sony senzor, f/2.0 objektiv, laserska i fazna detekcija autofokusa, optička i elektronska stabilizacija slike, 4K Video i 92-megapikselni "Super Resolution" način rada. Još uvek nije pojašnjeno kako Super Resolution način rada funkcioniše, pa će biti zanimiljivo videti prve fotke sa ovog uređaja. Ostale specifikacije telefona uključuju 5,7-inčni Super AMOLED ekran sa 2560x1440 rezolucijom, Snapdragon 821 procesor sa naprednim hlađenjem, zajedno sa Adreno 530 GPU i 8 GB RAM-a.

Informacija o ceni i dostupnosti za sada nema.

Izvor: NextPowerUp