Mobilni‎ > ‎

Apple bi mogao da odbaci iPhone verziju od 16 GB sa sledećom 6S serijom

posted Jul 19, 2015, 11:07 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Jul 19, 2015, 11:14 AM ]

Tokom protekle godine su kružile glasine da je Apple planirao da odbaci varijantu od 16 GB i da sa iPhone 6S serijom osnovni model zameni varijantom od 32 GB. Drugi izvori doduše navode da će osnovni model iPhone 6S telefona ipak doći u varijanti od 16 GB interne memorije.

Kako su prošlogodišnje Apple-ove iPhone 6 i iPhone 6 Plus serije izašle u varijantama od 16 GB, 64 GB i 128 GB, u 16 GB verziji iPhone 6 modela, čak 20% interne memorije zauzima operativni sistem, što korisniku ostavlja na raspolaganju samo 13 GB interne memorije.

Uporedimo Apple sa svojim najvećim konkurentom na mobilnom tržištu, Samsungom, koji je do sada takođe nudio 16 GB interne memorije na svojim flagship uređajima. Bitna razlika između ova dva konkurenta je ta da Samsungovi uređaji poseduju integrisane čitače microSD kartica, što zadovoljava nedostatak interne memorije osnovnog modela. Sa najnovijim Samsung-ovim Galaxy S6 i Galaxy S6 edge serijama, i korejski gigant je odbacio microSD podršku, ali zato osnovni model poseduje 32 GB interne memorije. Kritičari tvde da će i Apple, pošto Galaxy S6 modeli dolaze sa 32 GB interne memorije, biti primoran da učini isto sa svojim predstojećim iPhone 6S i 6S Plus telefonima.

Prema najnovijem izveštaju iz kompanije Foxconn, koja proizvodi Apple-ove iPhone uređaje u Kini, navodi se da na pakovanjima predstojećih iPhone 6S i iPhone 6S Plus telefona nema nalepnice na kojoj je utisnuta vrednost od 16 GB, već da su dostupne samo varijante od 32 GB, 64 GB i 128 GB.

Sve dok Apple ne predstavi 6S seriju tokom septembra, neće biti poznata informacija da li će verzija od 16 GB ostati, ili će biti zamenjena sa 32 GB verzijom

Izvor: PhoneArena