LG predstavio G5

Neke najave govore da ćemo ove godine videti dva flagship telefona, ali sada je vreme za LG G5. Kao što je Qualcomm nedavno potvrdio, LG G5 telefon dolazi sa Snapdragon 820 čipsetom kod koga se ne očekuju nikakvi problemi sa pregrevanjem kakvi su pratili Snapdragon 810 procesor. LG G5 se pre svega odlikuje 5,3-inčnim IPS LCD ekranom QuadHD rezolucije kao i Android 6.0.1 Marhmallow platformom uz novi LG UI korisnički interfejs. Telefon ima 4 GB LPDDR4 memorije kao i 32 GB prostora za skladištenje uz podršku za microSD kartice a tu je i baterija od 2800 mAh. LG G5 ima i USB Type C port  kao i podršku za brzo punjenje. Telefon se pored toga odlikuje jedinstvenim sistemom zamene baterije....
https://sites.google.com/site/nenadc1/lg-predstavio-g5/lg%20g5.jpg

Nakon nekoliko nedelja intenzivnog curenja informacija i puštanja probnih balona od strane samog LG-a, danas je u Barceloni službeni predstavljen LG G5, direktni naslednik prošlogodišnjeg modela G4.

Osnovne karakteristike:
- Metalno kućište
- 5,3-inčni IPS QHD ekran
- Snapdragon 820 procesor
- 4 GB RAM-a
- 32 GB interne memorije, microSD ulaz za memorijske kartice
- 16 MP + 8 MP zadnja kamera
- Android 6.0 Marshmallow
- USB-C
- 2800 mAh baterija

Kao što je i do sada bilo poznato, LG G5 je prvi top model iz ove kompanije koji dolazi u metalnom kućištu, što je sada predstavlja imperativ, budući da konkurencija to praktikuje već duže, pa čak i na jeftinijim modelima.

Always On ekran, koji je bio najavljen i ranije, pokazuje osnovne informacije poput sata i notifikacija.

LG G5 dolazi sa izmenjivom baterijom, čiji ulaz ujedno služi i za hardverska proširenja. Jedan od njih je Cam Plus – dodatak koji poboljšava karakteristike kamere, koji ima posebno dugme za fotografisanje, video i točkić za zumiranje, a inicijalnih 2800 mAh kapaciteta povećava na 4000 mAh. Tu je još i HiFi dodatak koji nosi potpis kompanije Bang & Olufsen, o kojem je takođe prethodnih dana bilo reči.

16 MP kameri na poleđini društvo čini dodatna 8 MP sirokougaona kamera i svaka od njih ima sopstveni okidač.

U nastavku pročitajte zvanično saopštenje
Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoj dugo očekivani model smart telefona, LG G5, koji odlikuju elegantno, metalno kućište, prenosiva baterija, kao i jedinstveni, modularni dizajn. Upotpunjen kolekcijom prateće opreme pod nazivom LG Friends, G5 smart telefon može jednostavno da se transformiše u digitalni fotoaparat, audio plejer i još mnogo toga.

Zahvaljujući elegantnom dizajnu aluminijumskog kućišta i baterijom koja, ukoliko se istroši, lako može da se izvuče i zameni punom, G5 model prevazilazi vizuelni dojam svog prethodnika, G4 modela. Najpre, širokougaoni objektiv od 135 stepeni omogućava korisniku da bira između standardnog i širokougaonog objektiva, kako bi omogućio kreiranje fotografija sa što više elemenata. Osim toga, always-on ekran omogućava korisnicima da jednostavno proveravaju obaveštenja samo jednim potezom, dok su informacije o vremenu i datumu uvek dostupne, bez aktiviranja ekrana. Takođe, 3D Arc Glass koji krasi na ekran dijagonale 5.3 inča, kreira blagu zakrivljenost, kao i glatku metalnu površinu pomoću Micro-Dizing tehnologije. 

Prvi modularni smart telefon kompanije LG
Inovativni, modularni dizajn novog smart telefona kompanije LG, pruža mogućnost transformacije telefona uz pomoć LG Friends kolekcije u digitalnu kameru, audio plejer i još mnogo toga, a po prvi put je izmenjiva baterija smeštena unutar potpuno metalnog kućišta.

https://sites.google.com/site/nenadc1/lg-predstavio-g5/LG-CAM-Plusw.jpg
LG CAM Plus, koji se može prikačiti umesto izmenjive baterije, omogućava lakši hvat, udobno držanje telefona, kao i laku kontrolu kamere. LG CAM Plus poseduje tastere za napajanje, okidač kamere, snimanje, zumiranje, kao i LED indikator i bolji hvat za držanje telefona. Takođe, pruža mogućnost intuitivnog auto fokusa i zaključavanje ekspozicije, što su funkcije koje obično krase profesionalne digitalne kamere. Kada se poveže sa LG G5 telefonom, LG CAM Plus omogućava dodatni kapacitet baterije od 1,200 mAh, što omogućava duže snimanje, a samim tim i više zabave i uživanja.


https://sites.google.com/site/nenadc1/lg-predstavio-g5/LG-360-VR.jpg
LG 360 VR su VR naočare koje se mogu povezati sa G5 preko posebnog kabla i rade isključivo sa G5 mobilnim telefonom. Stilizovani dizajn koji omogućava da se naočare sklope, tako da ih korisnici mogu nositi sa sobom i gledati VR bilo gde, bilo kad. Za razliku od drugih VR uređaja, kod kojih je potrebno da se ubaci smart telefon, LG 360 VR je daleko lakši, težine samo 118 grama, što je trećina težine uobičajenih modela. Uređaj je kompatibilan sa panorama fotografijama od 360° i video materijalom snimljenim sa LG 360 CAM uređajem, kao i svim sadržajem za Google Cardboard.
https://sites.google.com/site/nenadc1/lg-predstavio-g5/LG-360-Cam.jpg

LG 360 CAM
je kompaktna kamera koja poseduje mogućnost snimanja pod uglom od 360 stepeni, opremljena sa dve širokougone kamere od 13MP i uglom od 200 stepeni, baterije jačine 1,200 mAh i 4GB internom memorijom, koja može biti zamenjena microSD karticom. LG 360 CAM nudi mogućnost snimanja video materijala u 2K rezoluciji, kao i 5.1 surround channel snimak sa tri mikrofona. Zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom Google, fotografije snimljene sa LG 360 CAM mogu da se postave na Google Street View i YouTube360 kanale, omogućavajući korisnicima da međusobno razmenjuju kreativan sadržaj. Ovaj sadržaj biće dostupan za pregled putem LG 360 VR ili na drugim pametnim telefonima i uređajima koji mogu da podrže ovaj vid sadržaja. 

LG G5


LG G5 CAM plusIzvor: Phonearena