Hardver‎ > ‎

Nvidia ukida mogućnost prodaje igara poklonjenih uz GPU

posted Feb 4, 2017, 12:11 PM by Nenad Cvetkovic   [ updated Feb 4, 2017, 12:12 PM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/hardver-2/_draft_post/67956cc10f9af0abd47f9477712898ad.jpg
Nvidia je često prodavala grafičke kartice sa spakovanim igrama uz njih. Korisnici nisu dobijali disk sa igrom ali su dobijali kod koji im je omogućavao da preuzmu igru koja se nudi uz karticu besplatno. Ovo je dovodilo do situacija da korisnici koji ne žele igru, jednostavno je prodaju i uštede nešto novca od kupovine grafičke kartice.

Nvidiji se ne dopada ta navika korisnika i želi da je promeni. Kod koji Nvidia pošalje sa grafičkim karticama može biti preuzet preko sajta, a korisnici potom mogu da preuzmu igru preko Steam, Origin ili Microsoft sajtova. Nije bilo načina da se dokaže da je osoba koja je kupila karticu ista ona koja je preuzela kasnije i igru.

Nvidia sada menja politiku i želi jasno da istakne da su besplatni kodovi za igru namenjeni za upotrebu isključivo kupcima neke od Nvidia kartica. Korisnici će sada morati da preuzmu kod preko naloga sa GeForce Experience aplikacije koji će ih potom povezati sa relevantnom prodavnicom igre. Međutim, stvar se ne završava ovde.

"Kako bi se osigurali da je kupon kod preuzet od strane kvalifikovanog GPU-a, takođe će se izvršiti provera hardvera" poručuje Nvidia. Jedino zaobilazno rešenje koje bi potom korisnici mogli da upotrebe jeste da prodaju kod igre nekom ko ima potpuno isti GPU, jer Nvidia nije navela da će kod biti vezan samo za jedan primerak takve grafičke kartice.

Izvor: Ubergizmo