Gejming‎ > ‎

Nintendo: Switch konzola je dovoljno jaka da podrži VR (video)

posted Feb 8, 2017, 11:53 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Feb 8, 2017, 11:54 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/gejming/_draft_post/0245a21b1b8ce1275490c5ee99f9226f.jpg
Tatsumi Kimishima, predsednik kompanije Nintendo, potvrdio je da je dolazeća Nintendo Switch konzola dovoljno jaka da može da podrži virtuelnu realnost. Međutim, ova podrška neće biti dodata dok Nintendo ne reši jedan problem - udobnost korišćenja konzole u virtuelnoj realnosti.

Nema garancija da će VR ikada stići na Switch, ali sada bar znamo da ukoliko i kada se ovo bude desilo, konzola neće imati problema da podrži VR. "Jednostavan odgovor je 'Da!' Rekli smo to ranije i imam osećaj kao da to ponavljamo prečesto, ali jesmo zainteresovani da istražujemo mogućnosti u ovom domenu. Pitanje je, naravno, koji je najbolji način da donesemo virtuelnu realnost našim korisnicima kao oblik zabave? Ne želimo da to bude samo realistično, već želimo da pronađemo najbolji način da iskoristimo ovu tehnologiju kako bismo doneli nešto zabavno našoj korisničkoj bazi", istakao je Kimishima.

Nintendo Switch Hardware Overview


Nintendo je objavio i najnoviji video teaser, koji detaljnije opisuje nove funkcije konzole. Nintendo Switch će se u prodaji naći od 3. marta, po ceni od 299 dolara.

Izvor: NextPowerUp