Gejming‎ > ‎

Deus Ex: Mankind se zaputio stazama Obliviona?

posted Aug 19, 2015, 2:47 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Aug 19, 2015, 2:48 AM ]

Video game developer Eidos Montreal i izdavač Square Enix korisnicima isporučuju novi video koji bi trebao da ih informiše o pravcima razvoja igre Deus Ex: Mankind Divided, naslednika izuzetno cenjenog serijala Deus Ex igara. Pre svega, tu su informacije o New Game+ modu, koji će biti implementiran u ovaj naslov. To znači da će po završetku inicijalne avanture igrači moći da nastave igranje, odnosno počnu kampanju ispočetka, sa jačim neprijateljima, ali i sa sposobnostima svog heroja koje su do tada razvili.

Takođe, u ovoj najavi, dve kompanije naglašavaju da će mehanika igranja biti dodatno podešena i optimizovana. Igrači će u New Game+ režimu u igri Deus Ex: Mankind Divided zadržati sve „augmentacije“, što znači da će imati nove načine za prelaženje igre, zaobilaženje prepreka i savladavanje izazova, pošto će Adam Jensen, glavni lik u novim Deus Ex igrama, biti još snažniji.

Priča Deus Ex: Mankind Divided igre se dešava dve godine nakon dešavanja u prethodniku, igri Deus Ex: Human Revolution i promena koje je kraj igre doneo svetu. Adam Jensen je sada vodeći operativac internacionalne organizacije koja ima za cilj da sprečava terorističke napade, ali mora da balansira između „prirodnih“ i „augmentisanih“ ljudi, odnosno interesa koji stoje iza obe grupe koje su stalno na ivici velikog sukoba.

Eidos Montreal tvrdi da će igračima ponuditi nove mogućnosti i širi dijapazon opcija kako da pristupaju problemima i rešavaju ih. Takođe, navodi  se da će igra doneti „više emocija nego ikada“. Igračima će na raspolaganju biti nove opcije, poput moćnog štita koji zaustavlja napade, nano-sečiva, te dodatnih mogućnosti kada je u pitanju iskorišćavanje okruženja. Deus Ex: Mankind Divided će se pojaviti tokom prvih meseci 2016. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Izvor: Softpedia