Biznis‎ > ‎

PayPal širi Program zaštite kupaca na usluge i digitalna dobra

posted Jul 13, 2015, 11:33 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Jul 13, 2015, 11:34 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/biznis/_draft_post/sdasff.png
Od danas Program zaštite kupaca pokriva i fizičku robu i nematerijalna dobra i usluge. Nematerijalna dobra su dobra koja ne zahtevaju fizičko slanje od prodavca do kupca i obuhvataju usluge i digitalna dobra kao što su digitalna muzika, digitalne knjige, digitalne igre, putne karte i preuzimanja softvera.

PayPal će nadoknaditi troškove kupcima ukoliko prime uslugu ili digitalni proizvod koji se znatno razlikuje od onoga kako je opisan ili plate za proizvod koji potom ne bude isporučen. Ovim se dodatno proširuje Program zaštite kupaca servisa PayPal koji je krajem prošle godine uvrstio i robu pravljenu po narudžbini i produžio rok za reklamacije kupaca za četiri puta, sa 45 na 180 dana. Novi vid zaštite čini kupce još sigurnijim kada koriste servis PayPal za kupovinu digitalnih proizvoda i usluga. 

Od 1. jula jedina roba i usluge koje nisu pokrivene su nekretnine, firme, vozila, roba pravljena po narudžbini (reklamacije da nije napravljena kako je opisano), industrijske mašine, gotovinski ekvivalenti i roba zabranjena na osnovu politike dozvoljenog korišćenja servisa PayPal (kompletan pregled Programa zaštite kupaca servisa PayPal i uslova korišćenja se mogu naći u korisničkom ugovoru servisa PayPal na ovom linku). izvor IT Vesti....