Biznis‎ > ‎

Ericsson održava mrežu Crnogorskog Telekoma

posted Aug 4, 2015, 6:01 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Aug 4, 2015, 6:02 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/biznis/_draft_post/530326164b8c6a9b956a6c2f03855085.jpg

Ericsson i Crnogorski Telekom, deo Deutsche Telekom grupe, potpisali su sedmogodišnji partnerski ugovor u segmentu pružanja usluga održavanja telekomunikacionih mreža i servisa. Prema ovom ugovoru, Ericsson će biti odgovoran za rad i održavanje mreže Crnogorskog Telekoma.

Ugovor obuhvata održavanje telekomunikacionih sistema i čitave mrežne infrastrukture i uključuje transfer devedeset i jednog iskusnog stručnjaka za telekomunikacije iz Crnogorskog Telekoma, koji će nastaviti sa razvojem svoje profesionalne karijere u Ericsson-u.

Ovaj ugovor predstavlja drugi Ericssonov ugovor za pružanje usluga održavanja telekomunikacionih mreža u Crnoj Gori i dodatno osnažuje Ericssonovu tržišnu poziciju u Jugoistočnoj Evropi, istovremeno proširujući svoje prisustvo u sferi pružanja usluga ovog tipa u mediteranskom regionu i na globalnom nivou.

Rüdiger J. Schulz, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, tim povodom, rekao je: „Izabrali smo Ericsson zbog njihovog globalnog iskustva i dokazane tehničke stručnosti u upravljanju visoko kompleksnim mrežama. Dodajući ovakvu vrstu ekspertize Crnogorskom Telekomu, verujemo da ćemo ovim partnerstvom u pružanju usluga održavanja telekomunikacionih mreža i servisa biti u mogućnosti da se fokusiramo još više na ponudu novih, zanimljivih proizvoda našim korisnicima, doprineti svojoj konkurentnosti istovremeno obezbeđujući svojim pretplatnicima da uživaju u još boljem kvalitetu i brzinama, kao deo vrhunskog korisničkog iskustva“.

Crnogorski Telekom pruža pun asortiman fiksnih, mobilnih i internet telekomunikacionih usluga u Crnoj Gori, koje se promovišu pod „T“ brendom.

Sa više od 15 godina iskustva u upravljanju multivendorskim, multitehnološkim mrežama za operatore širom sveta, Ericsson je investirao u alate, metode i procese, kako bi svojim korisnicima pomogao da prošire efikasnost svojih mreža, istovremeno obezbeđujući pretplatničko iskustvo na svetskom nivou. Danas, Ericsson pruža usluge održavanja telekomunikacionih mreža za mreže koje zajedno uslužuju više od 1 milijarde pretplatnika širom sveta.

Izvor: Ericsson