Biznis‎ > ‎

BORBA NE PRESTAJE: Apple ovog puta dobio Samsung na sudu, ali se RAT nastavlja

posted Sep 21, 2015, 8:21 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Sep 21, 2015, 8:23 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/biznis/_draft_post/Epl-Samsung-logo-telefon-smartfon-2-620x350.jpg

Američki apelacioni sud u žalbenom postupku ocenio je da južnokorejskoj firmi treba zabraniti prodaju uređaja koji krše Apple-ovo pravo na patente.

Američka kompanija Apple je odnela pobedu u dugoj sudskoj borbi protiv Samsunga, pošto je američki apelacioni sud u žalbenom postupku ocenio da južnokorejskoj firmi treba zabraniti prodaju uređaja koji krše Apple-ovo pravo na patente.

Apelacioni sud pri Saveznom sudu u Vašingtonu ocenio je da je prvostepeni sud u San Hozeu (Kalifornija) zloupotrebio svoje diskreciono pravo odbacivši u avgustu 2014. godine zahtev Apple-a za povlačenje iz prodaje tri modela uređaja Samsunga, preneo je Rojters.

Apple je podneo taj zahtev, nakon što je uspeo da dokaže u maju 2014. godine da je Samsung bez dozvole primenio kod svojih uređaja tri patenta koji pripadaju Apple-u , tako da je Samsung čak bio osuđen na plaćanje odštete od 120 miliona dolara (106 miliona evra).

Reč je o Apple-ovim patentima za iPhone – otključavanje telefona prevlačenjem prsta, autokorekt i sistem za detekciju podataka u tekstovima.