Biznis‎ > ‎

10 godina Microsoft razvojnog centra u Srbiji

posted Sep 4, 2015, 8:09 AM by Nenad Cvetkovic   [ updated Sep 4, 2015, 8:09 AM ]
https://sites.google.com/site/nenadc1/biznis/_draft_post/5ec8ea98b29c4c38ff6bcdf4d41a8a3f.jpg

Microsoft razvojni centar Srbija obeležiće 10 godina postojanja i uspešnog rada organizacijom Bubble Cup takmičenja u programiranju za srednjoškolce i studente. Stoga Microsoft poziva zainteresovane da se u subotu, 5. septembra 2015. godine u 10.00 sati, u Mikser House pridruže na obeležavanju 10. rođendana centra. 

Bubble Cup takmičenje, koje će se ove godine održati 8. put po redu, je takmičenje u rešavanju algoritamskih zadataka osmišljeno 2008. godine od strane Microsoft razvojnog centra Srbije sa idejom da privuče talentovane mlade programere iz regiona, popularizuje programiranje među mladima i promoviše timski rad. Imajući u vidu da se takmičenje u međuvremenu razvilo u elitni internacionalni događaj, u kojem se do sada nadmetalo preko 2500 učesnika, ove godine Bubble Cup će biti jedno od centralnih dešavanja u obeležavanju jubileja Microsoft razvojnog centra Srbije.

Microsoft razvojni centar Srbija dočekuje svoj 10. rođendan sa izuzetnim ponosom što je u protekloj deceniji izrastao u centar u kojem se danas razvijaju tehnologije priznate od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika i koji Srbiju ucrtava na tehnološku mapu sveta. Gotovo 200 zaposlenih u Srbiji daje izuzetan doprinos razvoju proizvoda kao što su Translator za Windows mobilne telefone, Microsoft Azure, SQL Server, okvir klasifikacije za Bing pretraživač, Sway, Office Lens i brojni drugi projekti koji svoju primenu nalaze širom sveta.

Jedan od ciljeva Centra je i da motiviše mlade da se usmere ka znanju i inovacijama. U tom smislu Microsoft razvojni centar Srbija nastoji da kontinuirano radi na približavanju informacionih tehnologija mladima kroz brojne inicijative i programe.

Izvor: Microsoft