Bencmark Test: Apple iPhone 7 i 7 Plus (video)


Apple iPhone 7 i 7 Plus
iPhone 7 telefoni su stigli u Srbiju: nakon nešto više od mesec dana od zvaničnog predstavljanja, nova generacija iPhone-a od juče može da se kupi u zvaničnim prodajnim kanalima, kako u maloprodaji, tako i kod teleoperatera.
https://sites.google.com/site/nenadc1/bencmark-test-apple-iphone-7-i-7-plus-video/apple_iphone_7_i_7_plus_prva_1_s.jpg

Uzbuđenje publike koje je izazvalo ovogodišnje predstavljanje iPhone-a nije izostalo ni ove godine, kako kod ljubitelja ove vrste telefona, tako i kod suprotnog tabora. Svako od nas je imao po nešto da kaže: jedni da se oduševljavaju novitetima, drugi da se podsmevaju. Naravno, Benchmark je takođe imao svojih pet minuta na tu temu i moramo istaći da je naš članak o novim iPhone 7 telefonima izazvao ogromnu pažnju; toliku, da je za samo nedelju dana izbio na vrh kao najčitaniji Benchmark članak u 2016. godini. Veoma nam je drago da smo ovog puta primetili da su mnogi prepoznali suštinu onoga što smo hteli da istaknemo: naravno, uvek ima onih ostrašćenih kojima smo se zamerili već prvom rečenicom koja ne predstavlja muziku za uši, pa pod utiskom prejake reči nisu imali snage da sagledaju do kraja šta smo zapravo želeli da istaknemo. Jer, zadatak novinara i jeste da stvari sagledava na objektivan način.

Apple je kompanija koja svojim dosadašnjim učinkom na polju mobilnih telefona (naravno, ne samo na tom) apsolutno zaslužuje naše divljenje i neskrivene simpatije; tvrdimo da je baš ova kompanija donela najviše izgledu i funkcionalnostima pametnih telefona kakve danas poznajemo. Upravo zbog toga su svaki put naša očekivanja sve veća i konkretnija; ukoliko nismo oduševljeni, na nama je da to i primetimo. Zato i smatramo da smo tim člankom pogodili u metu; neki su se zbog toga našli maltene uvređenim, a tako ne bi trebalo da bude.

Nakon izlaska pomenutog članka, ispostavilo se da smo u nekim stvarima bili u pravu: nekoliko dana posle naše objave pojavila se informacija da iPhone-a 7s biti neće, te da će sledeći iPhone biti upravo iPhone 8, kako smo nekako i predvideli. Prve informacije govore da Apple upravo sa objavom "osmice" želi da napravi prave, konkretne promene na polju dizajna, kako bi na najbolji mogući način obeležio desetogodišnjicu od objave prvog iPhone-a, početkom 2008. godine. To je skroz u redu, nadali smo se da će se te promene dogoditi već ove godine budući da nam je dizajn "šestice" nekako i dosadio, ali pretpostavljamo da se ove godine jednostavno nisu stekli uslovi za tako nešto.